13 Ekim 2018 Cumartesi

Temel Betonu Nasıl Dökülür


TEMEL BETONLARI DÖKÜMÜ
YAPIM METODU


Tanımlanan İşin Kapsamı


Bu iş yapım yönteminin amacı “Yapıların Temel Betonları Dökümü” işlerinin çalışma şartlarını, kullanılacak araç ve malzeme özelliklerini, uygulama metodunu, iş planını ve kalite kontrol aşamalarını belirlemektir.

Temel Betonları Dökümü olarak bahsedilen; Yapıların temel su ve ısı yalıtımı işi bittikten sonra; temel kalıbı işi ve temel demiri montajı işine başlanır. Bu iş kalemleri tamamlandıktan sonra temel betonun yerine koyulması işine başlanır. Yapılan bu imalat “Temel Betonları Dökümü İşi” olarak tarif edilecektir.

Tanımlanan İşin İş Programı


İlgili binanın temel demiri ve temel kalıbı işleri bittikten sonra temel betonları dökümü işlerine başlayacağız.

Yapılacak İşin Yapım Metodu ve Sıralaması


Tüm binalarda uygulanacak temel betonu yerine yerleştirme metodunda ortak olacak hususlar şunlardır;

Temeldeki kalıp ve nervürlü demir iş kalemleri bittikten sonra beton dökümü işine başlayacağız. Beton dökülecek bölge yabancı maddelerden temizlenecektir. Donatı, bağ teli, paspayı, kalıp kontrolleri yapılacak; kalıplar sağlam ve betonu sızdırmaz olduğunu kontrol edeceğiz.

Betonun yerleşimi ve bakımı için yeterli ekip ve ekipmanın olup olmadığı kontrol edeceğiz. Böylelikle işler aksamaya uğramadan yürütülebilir. Beton homojen tabakalar halinde yerleştirilecektir. Yerleştirme esnasında büyük yığınların, eğimli tabakaların oluşturulmasına engel olunacaktır. Bir sonraki tabaka, bir önceki tabaka sertleşmeye başlamadan yerleştirilmesine özen göstereceğiz.

Gerek beton dökerken, gerek vibratör kullanırken kalıba ve donatıya zarar verilmemesine özen göstereceğiz.

Temel dökümü planında belirtilen kısımlarda, eski beton ile yeni beton birleşimlerinde rapitz teli olacaktır ve soğuk derz ilacı sürülerek uygulama yapacağız.

Eski beton ve yeni beton birleşimleri için kullanılacak olan soğuk derz ilacının malzeme sunumu yapılacaktır.

Yapılacak İşin Kabul Kriterleri


İlgili Yayınlar:

Aşağıda listesi verilen ve ileride yalnız kod numaraları ile anılacak olan ilgili yayınlar, açıklandıkları oranda bu yapım yönteminin bir parçasını oluşturacaklardır.

Türk Standartları (TS): Aşağıdaki Türk Standartlarından halen yürürlükte olanlar veya değişen karşılıkları olan Avrupa Standartları aynı ölçüde geçerli olacaktır.

  • TS 19 Portland Çimentoları
  • TS 500 Betonarme Yapıların Hesap ve Yapım Kuralları
  • TS 706 Beton Agregaları
  • TS 707 Beton Agregalarından Numune Alma Yöntemi
  • TS 708 Beton Çelik Çubukları
  • TS 802 Beton Karışım Hesap Esasları
  • TS 2871 Slump Testi Yöntemi
  • TS 2940 Taze Betonda Numune Alma Metotları
  • TS 2941 Taze Betonun Birim Ağırlık ve Hava Muhtevasının Ağırlık Metodu ile Bulunması
  • TS 3068 Beton Deney Numunelerinin Hazırlanması
  • TS 3114 Beton Basınç Dayanımı Deney Metodu


İş Sırasında Talep Edilecek Kontrol Talepleri


Temel Betonu dökümü öncesi topoğrafik çalışmalarla Temel Üst Kotu(TUK) verilecektir.

Kullanılan beton sınıfının laboratuvar ortamında teste tutulması için rastgele olacak şekilde beton taşıyıcı mikserlerden örnek numune alınır. Bu numuneler 7 günlük ve 28 günlük basınç dayanımı deneyleri yapılır.

Beton döküldükten sonra vibratörle sıkıştırılacaktır. Vibratör aynı yerde 15 sn'den fazla çalıştırılmaz.

Döküm öncesi tamamlanacak işler; kalıp yapımı bitirilecek (beton dökülecek yüzeyler ve kalıpların içerisi çamur, talaş, yonga, şekerli maddeler, inşaat artıkları ve yabancı maddelerden temizlenmiş olacaktır), kar, buz ve sudan arındırılacak, donatı çubukları yerleştirilip sıkıca bağlanacak, eğer varsa ankrajlar ve diğer gömülecek aksam yerlerine yerleştirilecektir.

Beton Numuneleri Test İşlemleri


Test İşlemleri; Test örnekleri, TS 2940, TS 3068, TS 3114 veya eşdeğeri standartlara uygun olacaktır.

Beton Vibratörü Kullanımı


Tüm taze beton, vibratörle veya kürekleme, çatallama ve şişleme suretiyle iyice sıkıştırılacak ve betonun tüm donatı çevresine, gömülü aksam etrafına ve kalıp köşelerine tamamen nüfuz etmesi sağlanarak betonda hava boşlukları veya çakıl kümelenmeleri ile gözenekler ve zayıf yüzeyler oluşmasına meydan verilmeyecektir. Maksimum agrega boyutunun büyük veya betonla temas eden kalıp yüzüylerinin fazla ve donatının sık olduğu durumlarda kalıp vibratörlerinin kullanılması yararlı olur

Kullanılacak vibratörler, yerine göre en büyük ebat ve güçte olacak ve dakikada 8000 titreşimden az kapasiteli olmayacaktır. Vibratörler, bu konuda deneyimli işçiler tarafından kullanılacaktır. Taze betonun vibratör kullanılarak kalıp içinde yerinin değiştirilmesine izin verilmeyecektir. Vibratörler yaklaşık 45 cm aralıklarla betona daldırılacaktır. Vibratörün her daldırma süresi betonun sıkışmasına yeterli olacak, ancak ayrışmaya neden olacak kadar uzun olmayacak ve 5 15 saniye arasında olacaktır. Tüm beton döküm işleri esnasında, şantiyede gerekli sayıda yedek vibratörler bulundurulacaktır. Çıplak beton olarak kalacak yüzeylerde vibratör ile beton şerbetinin kalıp yüzeyini örtmesi sağlanacak, gerektiğinde kalın agrega geriye, kalıp yüzeyinden içeri itilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder